tiistai 28. joulukuuta 2021

Itäkeskus eli Itis eli Itäkuskus elikkä eastimpää iistimpää menoa! Itä meidän! 2014:

Itäkeskus eli Itis eli Itäkuskus elikkä eastimpää iistimpää menoa! Itä meidän! Kauppakeskus Itis oli ennen vuonna 2014 pohjoisen suurin! (Julkaistu 5.4.2014) Mielenkiintoisia, suht uniikkeja kohteita joita muualla ei ole ainakaan valtavina ketjuina: erinomainen divari €uron kirjoineen josta saa tukevia löytöjä. No - nykyään 2021 tuotakaan divaria ei ole. 

Stoa, jossa olen käynyt mm taidehistorian luennoilla ja näyttelyissä. Toimii myös teatteri- ja keikkasalina.

Kierrätyskeskus josta saa mitä vaan, ja jonne voi myös viedä, roinaa.

Saiturin pörssi, jossa on halvimmat voodoo-nuket ja suklaatuliaiset töihin tai työhön tai vaikka omaan suuhun. Mutta onko Saituria enää idässä? 

Eestin herkut, jossa soija-puru on kaupungin halvinta... 

Syöminen kasvissyöjälle on itiksessä nykyään miltei mahdotonta, surkeata toimintaa! Kun koko ravintola-osuus haluttiin pois "ysäriltä" ei siellä johtoportaassa taaskaan ajateltu kasvissyöjiä, vegaaneista nyt puhumattakaan, vaan tarjonta tosi suppeaa. Mikä siinä on vaikeata laittaa kasvisruokaa tarjolle ja salaattibuffet? Häh?   

Ennen vanhaan idässä oli lämmintä kasvisruokaa, ja reilusti. Nykyään - hakemalla voi hakea. Miksi ei ajatella ihmisiä, jotka haluavat syödä terveellisesti???? Eettisesti??? Taas puhuu salkku ja mulkku. Huono yhdistelmä.
    
Eniweis. Sittarista eli Citymarketista voi tehdä elokuvalöytöjä kuten tuo Mestari 3€. Itiksessä on samoja liikkeitä kuin muuallakin: Suomalainen kirjakauppa, Anttila, Akateeminen kirjakauppa & Stocka, Tarjoustalo, Stadium, Tiger jne, mutta saman katon alla... 

Anttila on menetetty, mutta vuonna 1994 Alice Cooper oli Itäkeskuksen Anttilassa.