maanantai 9. lokakuuta 2017

Lähiöhelvetti eli kulttuuria lähiössä: huippunäytelmä Lokki!

Olen multimediataitelija analogiselta, ei niinkään anaaliselta kaudelta, eli 1990-luvulta, jolloin kaikki oli paremmin, turvallisempaa ja hitaampaa... Asuin lähiöissä Helsingissä, kuten pitääkin. Vierailen lähiöiden kulttuurikeskuksissa, rannoilla, metsissä, betoniviidakoissa ja kirjastoissa säännöllisesti. Otan kaiken irti, ja olen ylpeä, että kulttuuri kuten teatteri kantautuu myös lähiöihin, ei pelkästään rikkaiden alueille kuten KOM-teatteri. Komin Hamletinkoneen näin niin ikkään myös Vuosaaressa, Vuotalossa. Itse olen käyttänyt Vuosaaren kirjastoa työ- ja olohuoneena, välillä myös Itiksenkin.

Tässä valokeilassa Malmi ja Malmitalo. No minä kyllä ahmin kulttuuria: katsoin Tsehovin groteskin komedian nimeltä Lokki kaks kertaa peräkkäin: ensin matinean, iltapäiväannoksen. Sitten iltanäytöksen. Ella Mettänen ja Eero Ojala ovat niin upeita, muuntuvaisia ja täydellisiä, että olin hyvin tyytyväinen, että teatteri jalkautui lähiöön. Yksiä vuoden parhaimpia teatterielämyksiä!

Culture from suburbs and to the suburbs, photos by Satu Ylavaara Photography, valokuvaaja Satu Ylävaara 04.10.2017:
Malmitalon galleriassa oli myös näyttely nimeltä Feeling Latvian
Taiteilijoita Latviasta
to 28.9.2017 - la 21.10.2017
Malmitalo
Latvialaisten taiteilijoiden yhteisnäyttely A.Sῡna galleriasta Riiasta tuo Malmitalon galleriaan monipuolisen valikoiman teoksia.

Tässä maalaus nro 13, jossa oli kolme lokkia, ehkä:

issuli Malmitalon galleriassa lasiveistoksen äärellä katse pihalle 
Malmitalon kirjastossa voi lainata näytelmiä kuten Tsehovin Lokki.


Lähiöhelvetti-häsä ( eli hashtag, risuaita ) syntyi ja jatkuupi ironisena muistutuksena ja / tai kannanottona, kuinka lähiö voi olla monipuolinen, itseasiassa lintukoto, jopa Impivaara, jossa on assyrialaisia lehmiä ja kyyttöjä, aaltoilevan viljapellon sylejä ( kellarihumppa-lainaus) kiipeilyjä ja auringonlaskuja, hiekkarantoja, mäntyisiä hölkkäpolkuja, pupuja ja fasaaneita. Lähiöissä voi olla ihanaa etnistä, edullista kasviruokaa, kuten Tukholman lähiöissä. Helsingin Kontulasta on tullut oikein helmi, jossa ihanaa nepalilaista kasvisruokaa ja sekä UFF että kierrätyskeskus. Harmi että divari on poistettu - siitä pitkä miinus. Kontulassa kyllä myös näkee millä aineella itte kukakin käy, ja lähiöllä on tasoja - onneksi hipsterit - nuo nykyajajn jupit - eivät ole pilanneet tätä! Eivätkä grynderit! Tässä kuvia yleisesti lähiöistä, mutta alla just Pihlis eli Pihlajamäki, peruslähiö Helsingistä, entinen koti.... Pihlikseen lasken Viikin, Viikinmäen ja Pihlajiston mutten sentää Malmia enkä muuta ;)


Lähiöhelvetti, lähiö, helvetti, suburbia, hell: On my pinterest:

#hoodshelsinki. #lähiöhelvetti, Lähiöhelvetti-häsä, Lähiöhelvetti, Lähiö, helvetti, lähiö on hima, lähiöeedeni, puhtoinen lähiöni, rakas lähiö, Satu Ylavaara Photography, valokuvaaja Satu Ylävaara, huippunäytelmä Lokki!